Kaapissa alkoi olla liikaa tavaraa, jotka pitää käyttää pois, mutta vain yksi kananmuna. Tällaisen herkun kehittelin. Otin vinkkiä sieltä täältä, monissa vastaavissa ohjeissa oli tuplasti enemmän sokeria kun tässä. Tämäkin oli kyllä ihan makea ja maukas. Ihmettelen miksi sitä sokeria työnnetään niin kamalasti joka paikkaan :/ ihanan mehevä ja muheva.

Itse tein tästä ohjeesta puolikkaan 0,6litran vuokaan, tämä resepti on sille normaalikokoiselle vuualle. Tämä kahvikakku toimii myös hyvin ilman rahkasydäntä. Voi laittaa pelkkiä vattuja tai olla laittamatta. Tai muuta jogurttia tai muita marjoja :| 

20160630_200532.jpg

Rahkasydän!

20160630_201806.jpg

Vadelmarahkakakku

200g   voita sulatettuna
2   kananmunaa
3 dl   vadelmajogurttia
5 dl   vehnäjauhoja
1,5 dl   sokeria
1 tl   soodaa
0,5 tl   leivinjauhetta
1 rkl   vaniljasokeria

Rahkatäyte
1,5 dl   rahkaa
3 rkl   voisulaa
4 rkl   vaniljakreemijauhetta
0,5 dl   mangososetta
(Sokeria)
(n1 dl)   Vadelmia

Sulata voi ja sekoita loput aineet sekaan. Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään. Voitele ja jauhota rengasvuoka. 
Lusikoi tai pursota puolet taikinasta vuuan pohjalle. Tee veitsellä taikinan keskelle ura, johon lusikoit rahkatäytteen. Yritä saada täyte pysymään niin ettei se koske vuokaan, eli mielummin syvä kuin leveä ura. Ripottele rahkan päälle vadelmia ja laita loppu taikina vuokaan peittäen rahkan ja vadelmat.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

20160630_201811.jpg