Tästä tuli aivan herkkua! Muokkailin ja yhdistelin paria reseptiä (Kakkutaikurin ja Suklaapossun),  tällaisia tuli tytön 3v-pöytään. Ei lainkaan sellaisia rasvaisia, mutta kuitenkin meheviä ja pehmeitä.

IMG_20170610_140303.jpg

Porkkanamuffinit (14kpl)

2   munaa
50g   fariinisokeria
0,5dl   sokeria
75g   rypsiöljyä
150g   porkkanasosetta / erittäin hienoa raastetta
2dl   vehnäjauhoja
2tl   vaniljasokeria
1tl   leivinjauhetta
1tl   kanelia  
1/3tl   soodaa 
1/3tl   suolaa

Juustokakkutäyte

125g   maitorahkaa
100g   maustamatonta Philadelphiaa
1 muna
25g   kermaa
40g   sokeria
0,5rkl   maissitärkkelystä
1rkl   sitruunamehua

Kuorrutus 

1dl   vispikermaa
200g   tuorejuustoa
n. 1dl   tomusokeria (maun mukaan)
1tl   vaniljasokeria

Riko munat kulhoon ja lisää sokerit. Vatkaa joukkoon myös öljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää kulhoon kuivat aineet nesteisiin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Pursota massaa vuokiin, n puoleen väliin vuoan reunasta.

Valmista juustokakkutäyte. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Pursota jokaiseen muffinivuokaan taikinan keskelle nökkönen massaa.
Huom! Tällä ohjeella tulee reilusti kuorrutetta. Tekisin ehkä ensin puolet ja sitten lisää jos tarvii. Se on niin kiinni pursotustyylistä, että kuinka paljon kuorrutetta haluaa laittaa.

Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikku tulee puhtaana ulos, on muffinit kypsiä.

Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljajauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Pursota muffinien päälle.

IMG_20170610_140336.jpg