Tästä tuli aivan herkkua! Muokkailin ja yhdistelin paria reseptiä (Kakkutaikurin ja Suklaapossun), tällaisia tuli tytön 3v-pöytään. Ei lainkaan sellaisia rasvaisia, mutta kuitenkin meheviä ja pehmeitä.
Porkkanamuffinit (14kpl)
2 munaa
50g fariinisokeria
0,5dl sokeria
75g rypsiöljyä
150g porkkanasosetta / erittäin hienoa raastetta
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/3tl soodaa
1/3tl suolaa
Juustokakkutäyte
125g maitorahkaa
100g maustamatonta Philadelphiaa
1 muna
25g kermaa
40g sokeria
0,5rkl maissitärkkelystä
1rkl sitruunamehua
Kuorrutus
1dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
n. 1dl tomusokeria (maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
Riko munat kulhoon ja lisää sokerit. Vatkaa joukkoon myös öljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää kulhoon kuivat aineet nesteisiin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Pursota massaa vuokiin, n puoleen väliin vuoan reunasta.
Valmista juustokakkutäyte. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Pursota jokaiseen muffinivuokaan taikinan keskelle nökkönen massaa.
Huom! Tällä ohjeella tulee reilusti kuorrutetta. Tekisin ehkä ensin puolet ja sitten lisää jos tarvii. Se on niin kiinni pursotustyylistä, että kuinka paljon kuorrutetta haluaa laittaa.
Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikku tulee puhtaana ulos, on muffinit kypsiä.
Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljajauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Pursota muffinien päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.