Sain samaiselta kaverilta myös sangollisen omppuja. Aivan mahtavan isoja ja hyväkuntoisia! Omenoilla saa ihanan tuoksun kotiin  Muutaman omenan jätin vielä omppupiirakkaa varten jääkaappiin

Tein hilloa kahdessa kattilassa. Pienessä kattilassa keitin 500g perattuja ja kuorittuja omppuja sekä jonkun ruokalusikallisen verran kanelia ja pari desiä vettä ja ehkä 200g (ohjeen mukaan 250g) hillosokeria. (Kuvassa pienempi purkki)

Isossa kattilassa keitin 1,5kg perattuja ja kuorittuja omppuja, vaniljatangon (halkaisin sen ja hieman irrottelin siemeniä) sekä reilun puoli kiloa (ohjeen mukaan 750kg) hillosokeria. (kuvassa isompi purkki)

Soseutin hillot sauvasekoittimella ja purkitin kiehuvassa vedessä lämmitettyihin lasipurkkeihin ja vein kellariin.