Tein ekaa kertaa koskaan hernaria muuten kun säilykepurkista lämmittämällä, HYVÄ MINÄ! Tuli oikein hyvää kyllä. Ohjetta seurailin Maku-lehden nettisivulta, nestettä taisin laittaa pari desiä enemmän ja lihaksi laitoin potkan ja lavan tilalla savustettua ulkofilettä, kun ei meidän Prisman tiskissä ollut luullista lihaa...
Hernekeitto
8 annosta
500g kuivattuja herneitä
20dl vettä
2tl suolaa
500g sianpotkaa (savustettuna)
500g sianlapaa
1kpl sipulia
1rkl meiramia
Pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.
Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan. Keitä noin tunti.
Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä 1/2–1 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.
Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja pane takaisin kattilaan. Mausta meiramilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.