Tein ekaa kertaa koskaan hernaria muuten kun säilykepurkista lämmittämällä, HYVÄ MINÄ! Tuli oikein hyvää kyllä. Ohjetta seurailin Maku-lehden nettisivulta, nestettä taisin laittaa pari desiä enemmän ja lihaksi laitoin potkan ja lavan tilalla savustettua ulkofilettä, kun ei meidän Prisman tiskissä ollut luullista lihaa...

Hernekeitto
8 annosta

500g   kuivattuja herneitä
20dl   vettä
2tl   suolaa
500g   sianpotkaa (savustettuna)
500g   sianlapaa
1kpl   sipulia
1rkl   meiramia

Pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan. Keitä noin tunti.

Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka keittämistä 1/2–1 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.

Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja pane takaisin kattilaan. Mausta meiramilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.