SakariSokeri oli tehnyt aivan mahtavan näköisen (ja kuuloisen) piirakan Villa Kajavan ohjeella. Ja koska rakastan Auraa niin.... Ja pakkohan siihen vielä oli lisätä muutama pekoni pintaan kun Vilijaana puolestaan oli leiponut niin herkullisen oloista piirakkaa :)
Historiallinen homejuustopiirakka
Pohja
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa (jätin pois)
1tl leivinjauhetta
75g voita/margariinia
½dl maitoa
Täyte
3dl juustoraastetta (esim.emmentalia)
100-150g sinihomejuustoa (AURAA!!!)
2 munaa
1-2dl maitoa
½dl vehnäjauhoja
1tl suolaa (jätin pois)
muutama viipale pekonia
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeä voi/margariini. Sekoita maito joukkoon. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) pohjalle ja paista 10 minuuttia 225-asteisen uunin alaosassa. Sekoita täyteainekset tasaiseksi tahnaksi. Kaada seos vuokaan paistetun pohjataikinan päälle, levitä pintaan pekoviipaleet ja paista 15-20 minuuttia 225-asteisen uunin keskiosassa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.