Ystäväni hedelmäpuiden satoa tässäkin. Hyvin sopii päärynä omenapiirakan sekaan! Ohje on tullut minulle jo hyvin tutuksi monine variaatteineen. Tämä on vaan niin paras resepti kun sopii melkein millä täytteellä vaan.


Omena-päärynäpiirakka
(pellillinen)

Minulla lasina oli Iittalan Aino-lasi jonka täytin senttiä vaille täyteen :)

6 lasia   vehnäjauhoja
3 lasia   sokeria
1,5tl   soodaa
2,5tl   leivinjauhetta
375g   sulatettua voita tai margariinia
2   kanamunaa
2 lasia   piimää (korvasin tämän reilulla määrällä turkkilaista jogurttia)
päälle omenaa ja päärynää puolet ja puolet, sekä muruseos.

Sekoita kulhossa murumaiseksi jauhot, sokeri, mausteet ja sula voi. Ota tästä reilu lasillinen murua piirakan pintaan.
Sekoita keskenään kanamunat ja piimä, kaada muun murutaikinan sekaan ja sekoita. Varo sekoittelemasta liikaa, ettei piirakasta tulee "sitkeää".
Kaada taikina pellille, ripottele päälle hedelmät/marjat ja muruseos. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.