Yhtieshyvässä oli ohje :) Tein vain 2,5dl taikinan ja puolesta tein tavallisia pikkupullia ja puolesta aprikoosimarmeladitäytteisiä kierrepullia.
5 dl appelsiinimehua
50 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
0,75 dl hunajaa
1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
12 dl vehnäjauhoja
0,75 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun:
1 kananmuna
raesokeria
Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.