Yhtieshyvässä oli ohje :) Tein vain 2,5dl taikinan ja puolesta tein tavallisia pikkupullia ja puolesta aprikoosimarmeladitäytteisiä kierrepullia.

1257455.jpg

5 dl    appelsiinimehua

50 g   tuorehiivaa

0,5 tl  suolaa

1 dl    sokeria

0,75 dl hunajaa

1 tl     jauhettua pomeranssin kuorta

12 dl  vehnäjauhoja

0,75 dl juoksevaa margariinia 

 

Voiteluun:

1         kananmuna

           raesokeria 

 

Kuumenna mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri, hunaja ja pomeranssinkuorijauhe. Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi sulatettu rasva tai juokseva margariini. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle.  Muotoile taikinasta suurehkoja pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ritilän päällä.