Hellapoliisin sivuilla oli ohje tällaiseen helppoon jälkkäriin. Jäädykkeet on hyviä jälkkäreitä kun ne voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen!
Piparkakkujäädyke
2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai vispikermaa ja 2 tl vaniljasokeria)
200g maustamatonta tuorejuustoa,
½dl sokeria (jätin kokonaan pois eikä haitannut yhtään!)
100g valkosuklaata rouheena, esim. Marabou Vintervit
n.5kpl Perinteistä piparkakkua karkeaksi murustettuna
Koristeluun: piparkakkumuruja, valkosuklaarouhetta, karpaloita tai puolukoita
Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
Tarkista maku.
Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
Laita pakastimeen vähintään yön yli.
Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.