Hellapoliisin sivuilla oli ohje tällaiseen helppoon jälkkäriin. Jäädykkeet on hyviä jälkkäreitä kun ne voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen!

Piparkakkujäädyke

2½dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai vispikermaa ja 2 tl vaniljasokeria)
200g   maustamatonta tuorejuustoa,
½dl   sokeria (jätin kokonaan pois eikä haitannut yhtään!)
100g   valkosuklaata rouheena, esim. Marabou Vintervit
n.5kpl   Perinteistä piparkakkua karkeaksi murustettuna

Koristeluun: piparkakkumuruja, valkosuklaarouhetta, karpaloita tai puolukoita

Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
Tarkista maku.

Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
Laita pakastimeen vähintään yön yli.
Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.