Ja päivällisen jälkiruuaksi sitten tätä herkkua :) Ohje on oikeasti mustikkavaahdolle, joten laitan sulkuihin miten itse tein :)
Neljälle (meillä tuli 5 tuollaista pientä kulhollista)
1dl mustikkahilloa (pakasteesta 5dl rasia kokonaisia mansikoita)
2 liivatelehteä
3dl vispikermaa (4dl)
2rkl juoksevaa hunajaa
1tl vaniljasokeria (varmaan laitoin rkl)
3dl vaniljajogurttia (2dl)
Koristeluun
mantelilastuja
mustikoita (mansikoita)
(kermavaahtoa)
Liota liivatetehtiä n 5min kylmässä vedessä. Kiehauta kerma, sekoita joukkoon hunaja ja vaniljasokeri. purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti ja hillo (laitoin osan mansikoista ja sulanutta mehua purkin pohjalta). Kaada seos annoslaseihin (tässä vaiheessa tiputtelin annoksiin kokonaisia mansikoita). Laita lasit jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Paahda mantelilastuja uunissa (200C). Huom, PALAA HELPOSTI! Koristele annokset ja tarjoa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.