Ja päivällisen jälkiruuaksi sitten tätä herkkua :) Ohje on oikeasti mustikkavaahdolle, joten laitan sulkuihin miten itse tein :)

1195894.jpg

Neljälle (meillä tuli 5 tuollaista pientä kulhollista)

1dl     mustikkahilloa (pakasteesta 5dl rasia kokonaisia mansikoita)

2        liivatelehteä

3dl     vispikermaa (4dl)

2rkl    juoksevaa hunajaa

1tl      vaniljasokeria (varmaan laitoin rkl)

3dl     vaniljajogurttia (2dl)

 

Koristeluun

          mantelilastuja

          mustikoita (mansikoita)

          (kermavaahtoa)

 

Liota liivatetehtiä n 5min kylmässä vedessä. Kiehauta kerma, sekoita joukkoon hunaja ja vaniljasokeri. purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti ja hillo (laitoin osan mansikoista ja sulanutta mehua purkin pohjalta). Kaada seos annoslaseihin (tässä vaiheessa tiputtelin annoksiin kokonaisia mansikoita). Laita lasit jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Paahda mantelilastuja uunissa (200C). Huom, PALAA HELPOSTI! Koristele annokset ja tarjoa.