Tein itselleni synttärikakuksi Kinuskikissan ohjetta mukaellen aivan ihanaisen mansikkakakun On kyllä aika suolaisen hintaisia kotimaiset mansikat tässä vaiheessa vuotta
Tässä oma versioni:
Mansikka-vadelmakakku
Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täytemousse:
6dl kuohukermaa
250g mascarponejuustoa
1tl vaniljasokeria
pari pisaraa vanilja-aromia
Täyte 1:
1½ liivatetta
130g valkosuklaata
120g smetanaa
1rkl vettä
Täyte 2:
3 liivatetta
200g mansikoita
½dl sokeria
Täyte 3:
3 liivatetta
200g vadelmia
½dl sokeria
Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
mehukiille (n 1dl mansikkamehutiivistettä ja 1,5 liivatetta)
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja paina mansikat vieri viereen reunakalvoa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.
Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen jäähtynyt liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.
Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen jäähtynyt liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen (koristelua ja) vuoasta irrottamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.