Tein itselleni synttärikakuksi Kinuskikissan ohjetta mukaellen aivan ihanaisen mansikkakakun On kyllä aika suolaisen hintaisia kotimaiset mansikat tässä vaiheessa vuotta

Tässä oma versioni:

Mansikka-vadelmakakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:
6dl   kuohukermaa
250g   mascarponejuustoa
1tl   vaniljasokeria
pari pisaraa vanilja-aromia

Täyte 1:
1½   liivatetta
130g   valkosuklaata
120g   smetanaa
1rkl   vettä

Täyte 2:
3   liivatetta
200g   mansikoita
½dl   sokeria

Täyte 3:
3   liivatetta
200g   vadelmia
½dl   sokeria

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
mehukiille (n 1dl mansikkamehutiivistettä ja 1,5 liivatetta)


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja paina mansikat vieri viereen reunakalvoa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen jäähtynyt liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.

Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen jäähtynyt liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen (koristelua ja) vuoasta irrottamista.