Tällaiseen ohjeeseen törmäsin kakkuvikarin blogissa ja halusin soveltaa sitä täytekakkuun. Ihan hurjan herkullinen ja hyvin sai edes pari raparperin vartta tuolta kasvimaalta... Tähän kakkuun pääsin harjoittelemaan ruusupursotuksia. Tytär 3v hoiti muun koristelun. Tottakai pinkkiä ja kruunuja 😍
Raparperivalkosuklaakakku (halk 17cm)
2 munan kakkupohja (17cm vuoka)
Raparperikompotti
1rkl voita
250g raparperin paloja
40g fariinisokeria
1tl kanelia
Valkosuklaatäyte
2dl vispikermaa
100g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
100g valkosuklaata
0,5tl vaniljasokeria
2 liivatetta
1rkl sitruunamehua
Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokeri ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutta ei kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois.
Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta sitruunamehu ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseokseen kermavaahto.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin irtopohjavuokaan. Kostutusta ei tarvitse muuten kuin viimeisen kerroksen päälle (laita tilkka vettä raparperikattilaan ja käytä "huuhteluvesi" kostukkeena). Levitä kumpaankin väliin ensin puolet raparperikompotista, sen päälle puolet valkosuklaamoussesta. Laita jääkaappiin hyytymään.
Kuorruta kermapursotuksin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.