Tällaiseen ohjeeseen törmäsin kakkuvikarin blogissa ja halusin soveltaa sitä täytekakkuun. Ihan hurjan herkullinen ja hyvin sai edes pari raparperin vartta tuolta kasvimaalta... Tähän kakkuun pääsin harjoittelemaan ruusupursotuksia. Tytär 3v hoiti muun koristelun. Tottakai pinkkiä ja kruunuja 😍

 

IMG_20170619_115554.jpg

 

Raparperivalkosuklaakakku (halk 17cm)

2 munan kakkupohja (17cm vuoka)

Raparperikompotti

1rkl voita
250g   raparperin paloja
40g   fariinisokeria
1tl   kanelia

Valkosuklaatäyte

2dl   vispikermaa
100g   maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
100g   valkosuklaata
0,5tl   vaniljasokeria
2   liivatetta
1rkl   sitruunamehua

Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokeri ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutta ei kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois.

Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta sitruunamehu ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseokseen kermavaahto. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin irtopohjavuokaan. Kostutusta ei tarvitse muuten kuin viimeisen kerroksen päälle (laita tilkka vettä raparperikattilaan ja käytä "huuhteluvesi" kostukkeena). Levitä kumpaankin väliin ensin puolet raparperikompotista, sen päälle puolet valkosuklaamoussesta. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kuorruta kermapursotuksin.

IMG_20170619_115259.jpg

 

IMG_20170619_183212.jpg