Kokeilin tehdä ah niin hyviä marjapiiloja omenaversiona. Seuraavana päivänä jääkaappikylmänä paljon parempia kun tuoreena Harmi kun en huomannut kokeilla tuoreita lämpimiä omppupiiloja vaniljajäätelön kanssa........

Omenapiilot
12kpl

Pohja
150g   margariinia
1dl   sokeria
1   muna
4dl   Sunnuntai-täysjyvävehnäjauhoja
1tl   leivinjauhetta

Täyte
Näihin mulla ei ole määriä, mutta keittelin puolisen litraa omenasosetta (jätin aika paljon isoja omenan paloja sekaan!), lisäsin sokeria ja vanilliinisokeria niin että oli sopivan makeaa ja maustoin ripauksella kanelia. Sakeutin teelusikallisella perunajauhoja (kylmään veteen sekoitettuna).

1. Valmista omenatäyte jäähtymään.
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
3. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai metallivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi omenatäyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet marjapiilojen päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia.
6. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti esim. veitsen avulla. Koristele tomusokerilla.

Kaulitsin ja leikkasin ensin kannet ja lopputaikinan laitoin vuokiin pohjiksi. Vielä kun tuosta kannesta jäi pieniä paloja kun painelin sitä noihin vuokiin, niin nekin roippeet laitoin vielä avoimina olevien piiraiden kannen alle