Tänään olikin ihan lihapullapäivä. Koulussa oli lihapullaa ja kotonakin tein lihapullaa. Nyt sekaan tuli laitettua jämiä kaapin perältä. En tykännyt yhtään tuosta Creme Bonjour Hell -tuorejuustosta, liian tacon makuinen. Siispä laitoin sen jämän tuonne. Samoin kävi Estrellan pesto-dipin kanssa, kumpikaan ei tykätty niin ollaan koitettu sitä tuikkia ruokiin, nyt sain lopun sujautettua tähän. Avattu pekonpakettikin löysi tientä samaan soppaan.. Lihapullat on nyt uunissa. Toivottavasti tulee hyviä ;)
800g jauhelihaa
100g pekonia
1pss sipulikeitto-aineksia
2 sipulia
1prk kermaviiliä
½dl pestodipin jämät
2 munaa
100g Hell-Creme Bonjouria
½dl maitoa
½dl vehnälese-kaurahiutale -seosta
1dl korppujauhoja
½ vihreä chili
paprikajauhetta
pippuriseosta
pizzamaustetta
Laita kuivat aineet turpoamaan kermaviilin, kananmunan ja tuorejuuston sekaan. Pilko ja sekottele loputkin aineet ja lopuksi lisää jauhelihan. Kun alat pyörittelemään lihapullia, niin kasta välillä käsiä kylmässä vedessä niin ei tartu taikina käsiin...
Tein itse aika isoja pihapullia kun mielestäni isot pysyvät mehevämpinä kuin pienet. Pellille lihapullien päälle ripottelin vielä vähän korppujauhoja. Paistoin 225C:ssa niin kauan että näytti hyviltä ;)
Tuli tosi hyviä ja mehukkaita, jos näin voi sanoa. Perunamuussiin heitin muutaman basilikan lehden ja lisukkeeksi kuullotin sipulia. Olinkin unohtanut miten hyvää kuullotettu sipuli on!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.