Tänään olikin ihan lihapullapäivä. Koulussa oli lihapullaa ja kotonakin tein lihapullaa. Nyt sekaan tuli laitettua jämiä kaapin perältä. En tykännyt yhtään tuosta Creme Bonjour Hell -tuorejuustosta, liian tacon makuinen. Siispä laitoin sen jämän tuonne. Samoin kävi Estrellan pesto-dipin kanssa, kumpikaan ei tykätty niin ollaan koitettu sitä tuikkia ruokiin, nyt sain lopun sujautettua tähän. Avattu pekonpakettikin löysi tientä samaan soppaan.. Lihapullat on nyt uunissa. Toivottavasti tulee hyviä ;)

955837.jpg

800g   jauhelihaa
100g   pekonia
1pss    sipulikeitto-aineksia
2         sipulia
1prk    kermaviiliä
½dl     pestodipin jämät
2         munaa
100g   Hell-Creme Bonjouria
½dl     maitoa
½dl     vehnälese-kaurahiutale -seosta
1dl      korppujauhoja
½        vihreä chili
           paprikajauhetta
           pippuriseosta
           pizzamaustetta

Laita kuivat aineet turpoamaan kermaviilin, kananmunan ja tuorejuuston sekaan. Pilko ja sekottele loputkin aineet ja lopuksi lisää jauhelihan. Kun alat pyörittelemään lihapullia, niin kasta välillä käsiä kylmässä vedessä niin ei tartu taikina käsiin...

Tein itse aika isoja pihapullia kun mielestäni isot pysyvät mehevämpinä kuin pienet. Pellille lihapullien päälle ripottelin vielä vähän korppujauhoja. Paistoin 225C:ssa niin kauan että näytti hyviltä ;)

Tuli tosi hyviä ja mehukkaita, jos näin voi sanoa. Perunamuussiin heitin muutaman basilikan lehden ja lisukkeeksi kuullotin sipulia. Olinkin unohtanut miten hyvää kuullotettu sipuli on!