Olen joskus kauan sitten kokeillut agar-agarilla tehdä marmeladia mutta se ei oikein onnistunut. Nyt löytyi ohje liivatteella hyydytettäviin marmeladeihin. Yllätyin! Hyviä ja tosi helppoja!

Marmeladit

7   liivatelehteä
200g   sokeria
1dl   mehua (laitettiin yhteen satsiin omatekemää puolukkamehutiivistettä, toiseen satsiin kaupan omenatuoremehua)
elintarvikeväriä

sokeria kuorrutukseen

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Keitä hiljalleen sokeria ja mehua 10-15 min. Sulata sekaan pehmenneet liivatteet ja kaada kelmulla (helpottaa marmeladin poistoa astiasta!) vuorattuun astiaan (käytettiin suorakulmaisen muotoista jäätelörasiaa, tuli sopivan paksuinen levy). Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota marmeladi astiasta (ja kelmusta) ja leikkaa kuutioiksi, pyörittele sokerissa ja laita kuivaan paikkaan. Älä laita tiiviiseen rasiaan, muuten sokeri sulaa.

Etenkin noita omppumarmeladeja suosittelen kokeilemaan!