Mmm..

1242424.jpg

Kebabliha

800g              naudan jauhelihaa

 

30g                aromisuolaa

 

1/5 dl             pippurisekoitusta (tai pelkkää mustapippuria)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Vaivaa seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Mitä tiiviimpi massa, sen parempi! Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon ja rullaa päät vielä niin että se näyttää ihan karkkipaperilta.

Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min.

 

ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke!

 

Me viipaloidaan yleensä juustohöylällä... Tai siis silloin kun tuo onnistuu eikämurene käsiin ;)

 

 

 

Kastike

 

1prk               tomaattimurskaa

 

1prk               tulista salsaa

 

2                    valkosipulinkynttä

 

1/3                 punainen chili

 

                      chilijauhetta

 

                      tabascoa

 

ripaus             suolaa

 

 

Soseuta kaikki sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja keitä kasaan.