Päätin tehdä saamistani Dr. Oetkerin kuivahiivoista myös patonkia. Sovelsin ja sain pinaattipatonkia. Herrrkullista!
Pinaattipatonki
5kpl
5dl maitoa
1,5pss Dr. Oetker kuivahiivaa
0,5rkl sokeria
0,5rkl suolaa
n650g vehnäjauhoja
20g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita siihen puolet pinaatista, sokeri, suola, osa jauhoista ja kuivahiiva. Alusta taikina. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu sopivalta, ei liian tahmea eikä liian kova. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa 10-15min. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina viiteen osaan, kauli taikinat levyiksi ja levitä päälle loppu pinaatti (itsellä riitti kolmeen kun halusin laittaa reilummin). Rullaa levyt pitkulaisiksi ja anna kohota 30-40min.
Viillä patonkeihin muutama viilto ja paista 210asteessa. Itselläni oli uunin alimmalla tasolla vesikulho tuomassa vesihöyryä uuniin. Paista n20min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.