Päätin tehdä saamistani Dr. Oetkerin kuivahiivoista myös patonkia. Sovelsin ja sain pinaattipatonkia. Herrrkullista!

20160403_122218.jpg

Pinaattipatonki
5kpl

5dl  maitoa
1,5pss  Dr. Oetker kuivahiivaa
0,5rkl  sokeria
0,5rkl  suolaa
n650g  vehnäjauhoja 
20g  voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita siihen puolet pinaatista, sokeri, suola, osa jauhoista ja kuivahiiva. Alusta taikina. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu sopivalta, ei liian tahmea eikä liian kova. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa 10-15min. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina viiteen osaan, kauli taikinat levyiksi ja levitä päälle loppu pinaatti (itsellä riitti kolmeen kun halusin laittaa reilummin). Rullaa levyt pitkulaisiksi ja anna kohota 30-40min. 
Viillä patonkeihin muutama viilto ja paista 210asteessa. Itselläni oli uunin alimmalla tasolla vesikulho tuomassa vesihöyryä uuniin. Paista n20min.

20160403_122111.jpg