Valion jostain mainoksesta joskus bongasin ohjeen ja tätä onkin jo pariin kertaan tullut tehtyä, ihanaa vaihtelua perinteiseen kermaviilipiirakkaan! Ohjeessa laitetaan vaniljatuorejuustoa, mutta itse olen laittanut tavallista maustamatonta ja maustanut vaniljasokerilla.

20160130_151916.jpg

Vaniljainen mustikkapiiras 

Pohja
    1  dl     juoksevaa margariinia
    1/2  dl    sokeria
    1     muna
    1/2  dl    vehnäjauhoja
    1  tl    leivinjauhetta
    1/2  tl    vaniljasokeria
    3 1/2  dl    pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita
Täyte
    3  dl     mustikoita
    (  1  tl    perunajauhoja )
    200 g vaniljatuorejuustoa
    1     muna
    1/2  dl    sokeria

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
Sekoita rasva, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
Tarjoa jäähtyneenä.