Aika monta vuotta kesti ennenkuin sain suuni auki ja lainattua anopilta rosettirautaa. Oletin näiden olevan kauhean työläitä, mut olikin ihan huippuhelppoja! Ja hyviä :D Ohjeen otin Kotilieden sivuilta.

20160429_194627.jpg

Rosetit

2   munaa
2 tl   sokeria
1 tl   vanilliinisokeria
0.5 tl   suolaa
1.5 dl   maitoa
1 tl   raastettua sitruunankuorta
2 dl   vehnäjauhoja

KYPSENTÄMISEEN:
5 dl   öljyä

PINNALLE:
tomusokeria 

  • Sekoita munat, mausteet ja maito keskenään. Lisää jauhot hyvin vatkaten. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.