Tällasen tekaisin aamupalalle kahvin kaveriks :) Ois vaan pitänyt hokata ottaa pakkasesta sulamaan mansikkaa ja tehä mansikkakastike tälle. Mut hyvää, makeaa ja kirpeää :)

Ohje on Kinuskikissalta.

rapsu0813-normal.jpg

Raparperikakku

Raparperikiisseli:
500g   raparperia
2dl   sokeria
½dl   perunajauhoa

Täyte:
5   liivatelehteä
2dl   kuohukermaa
1rkl   vaniljasokeria
2   valkuaista
230g   valkosuklaata
200g   maustamatonta tuorejuustoa
2rkl   sitruunamehua
1rkl   vettä

Keksipohja:
200g   digestivekeksejä
75g   margariinia


Peitä irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Murskaa digestivet tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele vuoan pohjalle

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä, anna jäähtyä ja sekoita siihen perunajauho. Kaada takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa. Lisää seokseen jäähtynyt raparperikiisseli.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto ja tuorejuustoseos keskenään.

Nostele täyte vuokaan (ja levitä päälle keksimurskaa). Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia, tai yön yli.