Kävin tuppereilla jossa oli tarjolla macaron-leivoksia ja halusin itsekin kokeilla. Tein vahingossa tosi pieniä, mutta tajusin että nämähän onkin paljon parempia kun on kuitenkin aika makeita Ohjeen otin Ewelyn's Cakeheaven -blogista. Laitoin hieman keltaista pastaväriä ja väliin laitoin lemoncurdia. Oikein maukkaita!

Macarons

100g   mantelijauhetta
110g   kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200g   tomusokeria
4rkl   sokeria

väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Tässä vaiheessa voisi lisätä mahdollisen väri-/makuaineen. Siivilöi manteli+tomusokeriseos ja sekoita nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota haluamasi kokoisia (eivät turpoa uunissa) nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaroneja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.