Tämän piirakan tein samalla ohjeella kuin aiemmin tekemäni mustikkapiirakan, mustikat vaihdoin omeniin ja himpun verran lisäsin nestettä - ompenoista sitä kun ei irtoa niin kuin mustikoista.

Omenapiirakka
(pellillinen)

Minulla lasina oli Iittalan Aino-lasi jonka täytin senttiä vaille täyteen :)

6 lasia   vehnäjauhoja
3 lasia   sokeria
1,5tl   soodaa
2,5tl   leivinjauhetta
375g   sulatettua voita tai margariinia
2   kananmunaa
2,5-3 lasia   piimää

päälle omenoita (n 1,5l), ripaus kanelia, sekä muruseos.

Sekoita kulhossa murumaiseksi jauhot, sokeri, mausteet ja sula voi. Ota tästä reilu lasillinen murua piirakan pintaan.
Sekoita keskenään kanamunat ja piimä, kaada muun murutaikinan sekaan ja sekoita. Varo sekoittelemasta liikaa, ettei piirakasta tulee "sitkeää".
Kaada taikina pellille, ripottele päälle omenat ja muruseos. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.