Tämän piirakan tein samalla ohjeella kuin aiemmin tekemäni mustikkapiirakan, mustikat vaihdoin omeniin ja himpun verran lisäsin nestettä - ompenoista sitä kun ei irtoa niin kuin mustikoista.
Omenapiirakka
(pellillinen)
Minulla lasina oli Iittalan Aino-lasi jonka täytin senttiä vaille täyteen :)
6 lasia vehnäjauhoja
3 lasia sokeria
1,5tl soodaa
2,5tl leivinjauhetta
375g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
2,5-3 lasia piimää
päälle omenoita (n 1,5l), ripaus kanelia, sekä muruseos.
Sekoita kulhossa murumaiseksi jauhot, sokeri, mausteet ja sula voi. Ota tästä reilu lasillinen murua piirakan pintaan.
Sekoita keskenään kanamunat ja piimä, kaada muun murutaikinan sekaan ja sekoita. Varo sekoittelemasta liikaa, ettei piirakasta tulee "sitkeää".
Kaada taikina pellille, ripottele päälle omenat ja muruseos. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.