Kokeilinpa tällaista aikani kuluksi
2,5 dl maitoa (tai vettä)
0,5 pss kuivahiivaa (tai 20g tuoretta)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa (vajaa tl)
n 6 dl vehnäjauhoja
10 g voita
Lisää kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri, rasva ja jauhot (joihin on sekoitettu kuivahiiva). Vaivaa taikinaa n 10 min. Peitä kulho muovilla. Kohota taikinaa n.1 tunti.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä pari minuuttia ja muotoile sitten n. 30 cm pitkäksi tangoksi. Nosta tanko pellille. Kohota leipää leivinliinan alla n. 1 tunti. Voitele pinta kylmällä vedellä tai keltuaisen ja veden sekoituksella ja viillä terävällä veitsellä pintaan pitkä viilto. Kypsennä leipää n. 10 min. 275 asteessa uunin alaosassa.
Katkaise virta, nosta leivät uunin keskiosaan ja kypsennä jälkilämmössä vielä n. 15 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.