Pienemmästä tein keittoa. Olin jo pari viikkoa aiemmin tehnyt tätä, samanlainen muuten mutta ilman perunaa, alkukeitoksi. Tämä perunainen oli jo ruokaisampi ja söinkin tätä töissä ruokana.
Kesäkurpitsakeitto
isohko kesäkurpitsa
2-3 perunaa
purjoa
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kanaliemikuutio (tai kasvisliemi)
vettä niin että kurpitsat yms peittyy kolmasosan verran (kannattaa välillä käydä sekoittelemassa niin painuu lopulta kaikki veteen pehmenemään)
mausteita (mustapippuria, valkopippuria, curryä, muskottipähkinää, yrttejä...)
Keitä kaikki kypsäksi ja soseuta. Ripautin tässä vaiheessa vähän vehnäjauhoja keiton pintaan.
Lisää vielä
100g sulatejuustoa
1-2dl ruokakermaa
(vehnäjauhoja jos tarvii saostaa)
Sekoita vielä sauvasekottimella ja kiehauta.
Kaveriksi voissa rapeaksi paistettuja paahtoleipäkuutioita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.